8 redenen om transportdocumenten te digitaliseren

Transportdocumenten zijn nodig bij het transport van goederen naar uw klanten. Denk hierbij aan emballagebonnen, pakbonnen, vrachtbrieven, schadeformulieren, douanedocumenten, labels, etc. Het efficiënt, volledig en nauwkeurig bijhouden van deze benodigde documenten per opdracht of zending is een bedrijfskritisch proces. Daarnaast is het ook erg belangrijk voor de klantentevredenheid. Het is daarom van essentieel belang dat u documenten op een efficiënte manier verwerkt.

Documentverwerkingsprocessen steeds complexer

Documentverwerking is belangrijk voor de transport en logistieke sector. Het is namelijk een primair onderdeel van het transport en het opslagproces. Deze bedrijfsprocessen worden steeds uitgebreider. Dit komt mede door:

  • Producten komen van steeds verder.
  • Klanten stellen hoge eisen en vragen meer gecompliceerde afleveringsopties
  • Transportbedrijven moeten steeds vaker integreren met systemen van hun leveranciers en klanten.

Automatiseren en digitaliseren van transportdocumenten

Om bovenstaande uitdagingen aan te kunnen gaan is het noodzakelijk om transportdocumenten te digitaliseren.
Een geavanceerd Transport Management Systeem zoals Parsis TMS biedt hier uitkomst.

8 redenen om transportdocumenten te digitaliseren

1. Het automatiseren van het verzamelen van transportdocumenten verlaagt uw kosten en bespaart tijd.
2. Vermindert incomplete dossiers of niet goed ingevulde documenten en zo bespaart u kosten die gemoeid gaan met het oplossen hiervan.
3. Verhoogt de potentie om meer business te genereren bij klanten door op documenten automatisch marketing boodschappen toe te voegen.
4. Door een goed digitaal archief verhoogt u de klanttevredenheid.
5. Internationale transporten worden steeds strenger.
6. Door documenten per transport compleet te houden voorkomt u onnodige vertraging bij verkeerscontroles of bijvoorbeeld de douane.
7. Bedrijven met meerdere vestigingen en klanten verspreidt over meerdere locaties hebben een extra grote uitdaging als het gaat om papieren documenten. Digitaal werken haalt die barrières weg.
8. Documenten zijn direct beschikbaar, zodat de klantenservice snel vragen kan beantwoorden. Dit voorkomt oponthoud van het transport.

Wij helpen u graag verder

Digitaliseer de stroom aan transportdocumenten vandaag nog! Met Parsis TMS kunnen wij uw bedrijfsvoering een stuk eenvoudiger en goedkoper maken door uw transportdocumenten simpelweg te automatiseren en te optimaliseren. Wilt u meer weten wat Parsis TMS voor u kan betekenen? Neem direct contact op met Els Jansen: e.jansen@forallit.nl of bel naar 088 751 0204