TransFollow nu beschikbaar voor Parsis klanten

For All IT Logistic toont op ICT & Logistiek als een van de eerste IT-leveranciers een koppeling tussen een transportmanagementsysteem (TMS) en TransFollow, het nieuwe digitale standaardprotocol voor de digitale vrachtbrief.

Parsis TMS is nu geïntegreerd met TransFollow. Logistieke dienstverleners zijn nu in staat te kiezen voor een volledig papierloos transport.

Strategische keuze

De koppeling tussen Parsis TMS en TransFollow maakt deel uit van de strategie van For All IT Logistic. Door te innoveren binnen de transportbranche kunnen we processen voor logistieke dienstverleners optimaliseren en daarmee efficiënter maken. Robert Heuser, eigenaar van For All IT Logistic: “Wij ontwikkelen onze oplossingen vanuit de gedachte dat logistieke bedrijven efficiënter kunnen werken door het uitwisselen van gegevens volledig te digitaliseren. Om dit te versnellen, ontwikkelen we nu samen met andere partijen standaarden voor berichtenuitwisseling. De koppeling met het TransFollow-platform sluit daar goed op aan”.

Een lang gekoesterde wens

Vanuit Parsis TMS worden vrachtbrieven ingediend op het TransFollow-platform en krijgen zo een uniek TransFollow-nummer. Vanuit het TransFollow-platform worden de digitale vrachtbrieven verstuurd naar de digitale afnemer Parsis TMS of de gekoppelde device’s. Bij de overdracht van de goederen vindt bij de ontvanger een (elektronische) verificatie plaats tussen twee mobiele device’s, het device van de chauffeur en dat van de ontvanger.

Logistieke dienstverleners zijn hierdoor in staat papierloos te werken. Alles kan nu eenvoudig digitaal. Voor veel toonaangevende logistieke dienstverleners gaat hiermee een lang gekoesterde wens in vervulling, die veel voordeel biedt. Papierloos werken is namelijk veiliger, betrouwbaarder, juridisch beter geborgd en vooral efficiënter. Bedrijven die digitaal werken zijn bijvoorbeeld verlost van het handmatig verwerken van alle vrachtbrieven en verlagen daarmee de administratieve lasten.

Dit is Transfollow

TransFollow is een nieuw platform voor de logistieke branche. Gebruikers kunnen hun vrachtbrief nu digitaal indienen, eenvoudig verspreiden, volgen en ondertekenen. Deze nieuwe standaard voor vervoerders, verladers en geadresseerden bespaart geld, verlaagt de administratieve lasten en draagt bij aan een duurzame logistieke keten. Het gebruik van TransFollow wordt vergemakkelijkt door de inzet van mobiele applicaties. TransFollow is ontwikkeld door Beurtvaartadres, specialist op het gebied van transportdocumentatie en logistieke processen en is een initiatief van EVO en TLN.

Meer weten over deze ontwikkeling?

Wilt u weten wat Parsis en TransFollow voor uw organisatie kan betekenen? Wij laten u graag de mogelijkheden zien. Bel ons op 088 751 0204 of vul het contactformulier in.