Transport en logistiek nooit meer stil dankzij de cloud

Binnen de transport en logistiek draait het om stiptheid, betrouwbaarheid en timing. Dit houdt in dat uw planningen altijd up-to-date moeten zijn en data zoals locaties, routes en aankomsttijden van goederen ten alle tijden beschikbaar moeten zijn, op ieder locatie en op ieder device. Dat klinkt nogal als een uitdaging maar is dat ook zo? Tegenwoordig zijn er slimme cloud oplossingen die hierbij kunnen ondersteunen en zelfs het verschil kunnen maken.

De transport en logistiek heeft te maken met hevige concurrentie en marges die onder druk staan. Juist nu is het moment om op IT gebied flinke stappen te maken, zodat u nu maar ook in de toekomst uw concurrenten voor kunt blijven.

De transportsector staat niet stil. Zo moet u constant inspelen op onverwachte zaken. Denk hierbij aan het wijzigen van uw transportritten. Voor u betekent dit, dat IT 24/7 beschikbaar dient te zijn

Maar hoe zorgt u hiervoor? Dat begint met het zetten van de eerste stap naar de cloud.
De cloud biedt u flexibiliteit en schaalbaarheid, maar ook veiligheid en zekerheid. Dit zorgt er in tegenstelling tot een on-premise oplossing voor, dat u snel in kunt spelen op nieuwe ontwikkelingen. Dit is dan ook de reden waarom veel bedrijven in de transport- en logistieksector overstappen naar de cloud. Uitval van uw IT kan leiden tot problemen binnen uw gehele organisatie. Maximale beschikbaarheid is dan ook een basisvoorwaarde, die vanuit de cloud eenvoudiger gerealiseerd kan worden dan met eigen IT.

Het centraliseren van software, zoals uw Transport Management Systeem of financiële pakketten, in de cloud biedt u nieuwe mogelijkheden voor het delen van informatie. Op die manier beschikt iedereen binnen de organisatie over de meest actuele informatie, of het nu om uw leverancier, uw planner of uw klant gaat. Door IT en applicaties onder te brengen in de cloud, kunnen niet alleen kosten worden bespaard, maar kan ook de dienstverlening naar een volgend niveau worden gebracht.

Just in time transport en logistiek

Van Just in time naar always on time

ICT storingen kunnen zorgen voor ernstige logistieke problemen. Zeker als u volgens het Just in time principe werkt. Voor u betekent het te laat leveren een flinke boete en ontevreden klanten.

IT-systemen die altijd online moeten zijn omdat bedrijfsprocessen anders stil komen te liggen, kunnen een zwakke schakel zijn. Het is immers niet altijd eenvoudig om de juiste maatregelen te nemen. Sommige storingen, zoals stroomuitval, vallen buiten de invloedssfeer van uw organisatie.

Cloud oplossingen voor de transport- en logistieke sector zijn zo ingericht dat deze risico’s zijn afgedekt. Datacenters waarin cloud oplossingen worden gehuisvest, beschikken namelijk over noodstroomvoorzieningen. Verbindingen binnen en naar het datacenter zijn dubbel (redundant) uitgevoerd. Zo kan het ene systeem het overnemen als het andere systeem een storing heeft. Zo wordt “just in time always on time”.

 

Internet of Things (IoT)

Met behulp van Internet of Things (IoT), cloud oplossingen en Big Data kunt u als logistieke dienstverlener concurrentievoordeel behalen. U bent namelijk in staat om processen accurater en efficiënter uit te voeren.

Internet of Things maakt real time tracking van goederen mogelijk. Data afkomstig van uw mobiele devices, kunnen worden geanalyseerd en gebruikt worden om zo de beste route te plannen voor uw chauffeurs. En dat niet alleen uw brandstofverbruik daalt: real time inzicht in planning en gewerkte uren kan ook miscommunicatie en daardoor onnodige kosten voorkomen.

En nu het verschil maken

Parsis TMS (Transport Management Systeem) is een slimme cloud oplossing voor de transporteur die het verschil wil maken. Parsis TMS in de cloud biedt u de continuïteit door 24/7 beschikbaar te zijn. Met de “Parsis App” krijgt u real-time inzicht in uw zendingen. Zo kunt u inspelen op onverwachte omstandigheden. Ook andere data zoals locatie, kilometers en brandstofverbruik, afkomstig van uw mobiele device(s), zorgen er voor dat u met Parsis TMS de ideale route voor uw chauffeurs kunt plannen. Door de koppeling met TransFollow hoeven uw chauffeurs niet meer met papieren vrachtbrieven te werken; dit kan vanaf nu digitaal. Zo bent u niet alleen efficiënt bezig maar bespaart u flink op uw kosten.

Bent u op zoek naar een Transport Management Systeem dat u de zekerheid biedt van continuïteit? Of bent u op zoek naar een partner die met u meedenkt over hoe uw processen en uw business model bestendig kunt maken voor de toekomst?

 Neem dan contact op met Rob Blaas: r.blaas@forallit.nl of bel naar 088 – 751 02 02.